Blogg

Valparna är här.

2019-11-15 03:34

Söndagen den 10/11 började Nitra att valpa. 

Först ut var  en trefärgad tik med lång svans. Sen kom det hane efter hane. Allt som allt fem stycken. Både trefärgade och röda. Med lång svans och även med stubbsvans. Nummer 7 som kom ut visade sig vara en röd tik med stubbsvans. 

Nitra skötte det hur bra som helst och har visat sig vara en jätteduktig mamma. Väldigt mån om sina valpar.

Här är några foton av dem. Några dagar gamla.

FB_IMG_1573788433823   FB_IMG_1573788409589

FB_IMG_1573788401863   FB_IMG_1573788308700

FB_IMG_1573788351411

FB_IMG_1573788385918


Valp väntan.

2019-10-15 22:56

Väntan är spännande! 

Nu är det bekräftat att Nitra och Hugo ska bli föräldrar för första gången. 😊 

Fredagen den 11/10 gjorde vi ett ultraljud. Det visade att det fanns småttingar i magen.

Idag på dygn 35 fotade jag magen på Nitra. Och den växer på ordentligt. 

DSC_0126 DSC_0127


Uppdatering behövdes.

2019-06-05 22:15

Oj oj oj!!!

Nu var det verkligen längesedan vi uppdaterade här på hemsidan. Så nu är det verkligen på tiden. Det har hänt lite inom utställningsområdet med Nitra. Vi har genomfört några till sedan vi uppdaterade här inne senast. 

Vi börjar med "Västkustvalpen & Veteran"  som var den 4/5 -19.

Nitra gick nu i juniorklassen vilken är den sista klassen som får vara med på den här utställningen av klasserna innan veteranklass. 

Nitra slog till med HP BIR och BIS-3. 

Vi har även varit på Värmland Kennelklubbs matchshow "Vackrast i Värmland" . En liten tävling för de hundar som blivit BIR eller BIM 2018. Det var 6 stycken som tävlade i "valpklassen". Vi började att gå ut mot en springer. Nitra klev segrande ut från den "matchen". Sen var det de andra valparnas tur. Kvar till "finalen" var det då en fransk bulldog, en miniatyr bullterrier och Nitra. 

Nitra blev domarens val och tog hem totalsegern av valparna. Domare för dagen var Börje Johansson. 

61300735_10156616933829888_897033250101264384_o

 

Sen tog vi en sväng till Norrköping den 2/6 . Östergötlands Kennelklubbs utställning. Nitra gjorde debut i unghundsklassen. De var tre stycken tikar i den klassen. Nitra visade upp sig såpass bra för domare Johan Andersson så hon stog 1:a med CK . En glad matte vill jag lova. Sedan så var det dags för dagens tikar att göra upp om "Bästa tik" . 

En mycket snopen matte som fick ta sin lilla vackra corgitjej med sig och ställa sig på pallplats nummer 1! 

Nitra blev dagens bästa tik!! 

Så vi fick vårat första CERT!! 

Då Nitra segrade där så var det dags för BIR och BIM. Vi slutade med ett BIM mot en stilig corgikille som fick BIR-rosetten.

Men det gjorde inget alls, vi var så glada och nöjda med vårat resultat. Det slog alla mina förväntningar. 

61503152_10156622953489888_3445056082018304000_o

 

De som vill läsa kritikerna från dessa två utställningar kan gå in på Nitra's egen sida och kolla på sidan "resultatsidan" . "Vackrast i Värmland" skrevs ingen kritik då det var en matchshow. 

Nu till helgen så drar vi till Vänersborg för ytterligare en utställning. Återkommer med resultatet därifrån.  


Lite uppdateringar.

2019-01-06 20:44

Hej svejs. 

Nu var det väldigt längesedan som jag skrev något här på hemsidan. Tur att det kommer mail angående hemsidan så man kommer på att det kanske vore på sin plats att uppdatera er lite.

Vi har hunnit med 5 stycken utställningar sedan jag skrev här sist. Två inoffer och tre officiella. 

Vi kan ju starta med Arvika Brukshundklubbs medlemsutställning. 

Nitra skötte sig bra. Strålande sol hade vi hela utställningen. Bra kritik fick hon. Tog oss ända fram till BIS-2 den dagen. 

Sedan så var det dags för adventsutställningen i ridhuset i Arvika. 

Domare för dagen var Roland Fors. Nitra fick HP och BIR. I gruppfinalen hamnade vi på BIG-4. 

Sedan så var det dags för en stor utställning. För första gången i mitt liv hade jag anmält till Stockholm! Vi åkte dit dagen innan så Nitra fick uppleva sin först hotellnatt. Mycket tråkig upplevelse tyckte hon. Tur att jag hade tagit med en leksak åt henne. 

Domaren i Stockholm var från USA. Nitra fick sitt första VG av honom. Bra kritik fick hon i alla fall. 

När vi ändå var igång så blev det anmält även till MyDog i Göteborg. Två dagar i rad. Torsdagen var det en finsk domare som gav Nitra sitt andra VG. Kritiken var både ris och ros. 

Fredagen var Nitra lite mer uppåt. Ingen bilfärd på 4 timmar innan utan sov på hotell. Så utvilad innan vi skulle ställa. 

Domare för dagen var en norsk herre. Fin kritik och ett Excellent blev dagens skörd . Och hon placerade sig som nr. 4 i Juniorklassen så det ska jag absolut inte klaga på alls. 

Nu tar vi lite ledigt ett tag från utställningarna. Har i alla fall inte anmält till några än. Måste kolla upp så att datum och lediga helger på schemat passar ihop. 

Ska försöka att uppdatera här lite oftare. Men när det inte händer något speciellt så blir det nog ett tag innan nästa uppdatering. 

 


En sorgens dag.

2018-09-12 23:23

Hej

Jag ska försöka att berätta om vad som hänt med Nova. Tyvärr fick jag låta henne somna in idag. Ett tufft och jobbigt beslut.

Det hela började några veckor innan löp. Nova har alltid varit lite "kissig" vid löpen. Så att hon började småkissa flera gånger när vi var ute var inget jag tänkte så mycket på. Det skedde över en natt. Från att kissa "normalt" till att kissa flera gånger under den tid hon var ute. 

Eftersom Tosca och Nitra löpte både två som förmodade jag att Nova också var på väg in i löp. Hon visade alla de tecken som hon brukade uppvisa vid de andra löpen.

Men detta fortsatte och hon började även att kissa inne. Det har hon inte gjort sedan hon var valp. Så den 27/8 var vi till veterinären för att kolla upp henne. Alla sorters olika prov togs. Röntgen av magen gjordes också. Inget prov visade något som var fel förutom att ph-värdet på urinen var fel och för många vita blodkroppar (om jag inte minns fel).. Men det visade inte urinvägsinfektion på snabbtestet. Så det skickades på odling. 

Veterinären skrev ut antibiotika för att vara säker på att vi börjat behandla inför en uvi ändå. Svaret på provet kom tillbaka och det visade fortfarande inte uvi. Men det visade att hon hade e-koli bakterier i urinen. Annan antibiotika sattes in då den vi fick först inte tog den bakterien. 

Efter en kur med den på 10 dagar var hon inte bättre med att kissa. Hon kunde kissa 5 gånger på 10 minuter. Och de sista dagarna så tog hon i såpass när hon kissade så hon "bajsade på sig". Det kändes väldigt olustigt. 

Jag ringde veterinären i måndags igen och fick då ytterligare en kur med antibiotika utskriven så hon inte skulle vara utan medicin fram tills vi fick komma in idag för att ultraljuda magen. 

Vi åkte in och klumpen i magen sa mig att detta kommer inte att gå bra. Sa till min sambo att "Om de hittar något fel som inte går att bota får hon somna in direkt." Grymt kanske ni tycker men jag ville inte låta henne lida mer än hon gjort nu under tiden detta hållit på. 

Vi fick komma in direkt och ultraljud gjordes. 

Tyvärr så visade det sig att Nova hade en tumör i urinblåsan och att njuren inte såg bra ut. Då det inte går att operera bort tumörer i urinblåsan och när de sitter där så är det tyvärr ofta inga snälla tumörer. Och med det att det gått från att "bara" kissa till att bajsa ner sig när hon kissar gått på bara några dagar visar att den växt och klämde på även för avföringen. 

Jag fick ta med henne hem och bestämma mig för hur jag ville göra. Men att behöva veta vad det är och bara gå och vänta på att hon skulle bli mycket sämre kändes inte rätt. 

Det hade absolut inte varit snällt mot Nova. 

Jag bestämde då att hon skulle få slippa ifrån och somna in innan det gått för långt. Hon skulle inte behöva lida. Veterinären var mycket bra och ärlig i detta. Hon stöttade mig i mitt beslut och de gjorde iordning ett rum direkt där vi fick vara ifred. 

Nova somnade in i lugn och ro med matte sittande bredvid henne på golvet. 

Hon gav mig 9,5 år. Föddes i min första kull efter Inka. Hon var speciell redan från det att hon föddes. Nova var valpen jag inte orkade att sälja. Hon var bortskämd och ouppfostrad men en liten stjärna för mig. 

       

"SWEET DREAMS NOVA"

        41593632_10156062768089888_4510067568945397760_o

 


Bildspel

Bildspel