Blogg

Backamo

2018-08-28 16:28

Hej allihop.

Nu har vi kört på ytterligare en utställning. Nitra gjorde debut i Juniorklass!

Den debuten kunde inte ha gått bättre tror jag, jo i och för sig så hade en placering i finalen "Dagens Bästa Junior" varit grädden på moset. Väldigt många juniorhundar så det var inget lätt val för domaren. Vi klarade oss igenom första gallringen som gjordes grupp för grupp. Vi och en Old English Shepdog blev kvar av juniorerna i grupp 1.  Men i andra gallringen fick vi kliva ut ur ringen. Det gjorde inte ett dugg då jag var väldigt nöjd och glad över Nitra's resultat ändå. 

Vi var tre stycken med tikar i juniorklassen som trotsade regnet och visade upp våra fina tjejer. Alla tre fick Excellent. När domaren sedan placerade dem i konkurransen fick Nitra stå på första plats. Och inte nog med det, hon fick även ett CK.   

Så då fick vi gå in i ringen igen mot en juniortik och två tikar från öppenklassen (tror jag) för att tävla om "Bästa tik". Vi fick då ställa oss på en andra plats med Reserv Cert!!  Kan säga att då var det inte långt till tårarna, de av glädje naturligtvis. 

Så när den konkurransen var över gick vi till tältet, Nitra fick lite mat, av med kavaj och utställningskopplet for ner i ryggsäcken. Vänder mig om och fick se att det stod en dam i ringen med en hane. Hörde då att de ropade upp Nitra's nummer. HJÄLP! Vi skulle visst in i ringen en gång till!! Bästa Junior skulle ju utses. Och kan ni gissa vad som hände? Det kan ni nog. NITRA BLEV BÄSTA JUNIOR också!!! Matte höll ju på att svimma. 

Naturligtvis var vi ju tvungna att köpa alla rosetter vi kunde få. Och den största storleken också. Reserv Certet fick vi gratis och det fanns bara i en storlek så den rosetten ser väldigt liten ut i jämförelse med de andra. 

Ett foto på Nitra med alla rosetterna var vi ju tvungna att ta när vi kom hem.

           40126096_10154906591777537_8328878216232042496_n

Alltså vilken dag vi fick!! Och med tanke på att vi kunde ha missat allt detta om det inte vore för att Annika Hammar, Ripplings Kennel, ställde upp med övernattning och skjuts fram och tillbaka till Backamo. 

Nu får vi se om det blir någon mer utställning innan året är slut eller om vi väntar till nästa år. 

 

 

Bildspel

Bildspel