Blogg

Utställning nr:3

2018-05-12 21:17

Då har vi avverkat utställning nr:3 med Nitra idag. 

Svenska Welsh Corgi Klubben hade sin utställning i Falköping så vi anmälde dit och åkte iväg. Startade kl. 04:00 hemifrån. Blev några timmar i bilen. 

Nitra sover hela tiden i bilen så det är lugnt. Hade ju naturligtvis rastningspauser efter vägen. 

Nåväl, väl på plats så visade det sig att Nitra var ensam pembroke i valpklass 4-6 månader. Ett HP fick vi där i enskilda bedömningen. 

Sedan så var det bara att vänta in valpklass 6-9 månader och att den skulle bli klar. I den klassen var det 4 stycken hanar och 1 tik. Två av hanarna fick HP och så även tiken. 

När deras bedömning var klar så blev det då dags för BIR och BIM. De slog ihop de två valpklasserna till den bedömningen. Så det var 4 valpar in i BIR/BIM. Nitra som går 4-6 och tre stycken från 6-9 . 

Jag var så säker på att de som var lite äldre skulle ta de placeringarna så jag blev faktiskt väldigt paff när domare Nils Molin satte Nitra som BIR! Ärligt alltså! Det trodde jag ju aldrig! 

DSC02233 (1)

Sist men inte minst så skulle hon ju tillbaka in i valp BIS mot en cardiganvalp. Där fick vi stå tillbaka och fick nöja oss med BIS-2 idag. 

DSC02261

Men men , jag klagar absolut inte. 

Jag är väldigt nöjd med dagen. Många som kom fram och pratade. Flera som hade Nitra som favorit där idag och det var verkligen kul att höra. Visst var det cardigan människor som sa det men det spelar ingen roll. Det var trevligt runt ringen trots att man är "nybörjare" inom rasen så pratade de med mig. 

Det som jag höll varmast om hjärtat idag var ändå en mor med tre barn som vi mötte på en av rastningsrundorna. De tyckte att hon hade så fin färg, en sådan ville de ha. Det var verkligen ett hjärteknipande möte då dottern nästan började gråta när hon fick hälsa på Nitra. 

Nitra charmar alla. 

Nu ska jag försöka lägga in kritiken från dagen. 

Bildspel

Bildspel